Už vás někdy napadlo, co se stane, když dáte Marshmellowna do mikrovlnky? Pojďte se na to podívat vědecky a samozřejmě to i otestovat.
Do podrobného vzniku této sladké měkké houbovité hmoty se dnes nořit nebudeme, ale pro zvídavé jedince tu mám odkaz. POZOR: Pokud se zdráháte jíst jakékoliv části zvířat, marshmallow není pro vás. Ale dost o složení. Nás dnes více zajímá struktura. Marshmallow je měkký a když ho důkladně prozkoumáme (no třeba lupou, že jo), tak zjistíme, že má v sobě spoustu malilinkatých bublinek plných vzduchu.
Vezměte si, že i taková kynutá buchta má v sobě spoustu bublinek vzduchu. Když ji dáme do trouby tak udělá co? Nakyne. To už není díky prdícím (pardon) kvasinkám, ale díky tomu, že se vzduch zahříváním rozpíná.
A teď už vám je asi všechno jasné. Co udělá Marshmallow v mikrovlnce?
Teorie je pěkná věc, ale jako správní vědátoři si musíte svoji hypotézu otestovat. A když z toho navíc kouká sladká dobrota, tak snad nebudete ani váhat.
Nachystejte si talířek (doporučuji, ať nemusíte poté umývat mikrovlnku), několik Marshmellownů k obětování na oltář vědy a s chutí do toho.
Zkuste si nejdřív co udělá Marshmallow po 30 vteřinovém pobytu v zapnuté mikrovlnce. Pokud se vám zdá ještě stále malinký, zkuste další Marshmallown nechat nahřívat 60 vteřin. Dle našeho testování více jak 60 vteřin ničemu již nepomohlo.
Vyzkoušíte to? Napište do komentářů nebo se rovnou podělte o vaše objevy ve skupině na Facebooku.